Bebras prieš ūdrą – koks skirtumas?

Pasirinkite Augintinio Pavadinimą







Ar žinote, kuo skiriasi bebras ir ūdra? Jie gali atrodyti panašiai, tačiau tarp šių dviejų gyvūnų yra keletas esminių skirtumų.

Šiame tinklaraščio įraše aptarsime bebrų ir ūdrų fizines savybes, jų elgesį ir mitybą.

Taip pat išnagrinėsime šių dviejų būtybių panašumus ir skirtumus, kad padėtume jums juos atpažinti laukinėje gamtoje!

Bebras

Bebras yra didžiausias graužikas Šiaurės Amerikoje ir yra žavus padaras!

Šis gyvūnas turi unikalią dietą ir įdomų elgesį. Bebrai gyvena kolonijose ir stato užtvankas su lazdomis ir purvu, kad sukurtų tvenkinius, kuriuose galėtų plaukti ir laikyti maistą. Jie taip pat žinomi dėl savo darbščios prigimties, nes dažnai graužia medžius, kad sukurtų kanalus, kad galėtų lengvai gauti maisto ir vandens.

Ar žinojote, kad Bebras yra a kertinių akmenų rūšys ? Tai reiškia, kad jie atlieka svarbų vaidmenį savo ekosistemoje. Bebrai sukuria pelkes, kuriose gyvena daug kitų gyvūnų, augalų ir vabzdžių. Šlapžemės taip pat svarbios filtruojant vandenį ir kontroliuojant potvynius.

Bebras turi dvi pūkuotas ausis ir didelę plokščią uodegą. Jų kailis rudas ir riebus, o tai padeda atstumti vandenį. Bebrai puikiai plaukia ir gali išbūti po vandeniu iki 15 minučių!

Bebrai dažniausiai yra naktiniai gyvūnai, tačiau kartais juos galima pamatyti ir dieną. Jie poruojasi visą gyvenimą ir paprastai turi 2–4 vadus (bebrų jauniklius).

Bebrai turi daug plėšrūnų, įskaitant vilkus, lokius, pumas ir žmones. Nepaisant to, jų populiacija yra stabili.

Ar žinojote, kad bebras yra didžiausias graužikas Šiaurės Amerikoje? Vidutiniškai 60 svarų (27 kg) sveriantys gyvūnai yra daug didesni už jūsų vidutinę naminę pelę! Bebras turi unikalią mitybą ir įdomų elgesį. Bebrai gyvena kolonijose ir stato užtvankas su lazdomis ir purvu, kad sukurtų tvenkinius, kuriuose galėtų plaukti ir laikyti maistą. Jie taip pat žinomi dėl savo darbščios prigimties, nes dažnai graužia medžius, kad sukurtų kanalus, kad galėtų lengvai gauti maisto ir vandens.

Ūdros

Visame pasaulyje gyvena 13 mėsėdžių ūdrų rūšių, įskaitant milžiniškas upines ūdras, Šiaurės Amerikos upines ūdras, azijietines mažarankes ūdras, europines ūdras, japonines upines ūdras ir afrikines benagias ūdras.

JK gyvena tik viena ūdrų rūšis ir vis dar sunkiai sutinkamas gyvūnas, nors nuo šeštojo dešimtmečio dėl pavojaus ji atgimė.

Šiaurės Amerikos upinė ūdra yra mėsėdis žinduolis, randamas gėlo vandens buveinėse visoje Kanadoje ir JAV. Šios ūdros yra mažiausios iš ūdrų rūšių, kurių ilgis yra 26–36 coliai ir sveria 10–15 svarų.

The Europinė ūdra yra plačiausiai paplitusi ūdrų rūšis, plačiai paplitusi visoje Europoje. Manoma, kad ūdra išnyko Lichtenšteine, Nyderlanduose ir Šveicarijoje.

Ūdros dabar labai paplitusios Norvegijos pakrantėse ir Šiaurės Britanijoje, ypač Šetlande, kur gyvena 12 % JK perinčios populiacijos.

Ūdros dietą daugiausia sudaro žuvys, tačiau taip pat gali būti paukščių, vabzdžių, varlių, vėžiagyvių ir mažų žinduolių. Šis oportunistinis žinduolis gali gyventi bet kuriame neužterštame gėlo vandens telkinyje, įskaitant ežerus, upelius, upes ir tvenkinius, jei tik yra pakankamai maisto. Ūdros taip pat gali gyventi pakrantėje sūriame vandenyje, tačiau joms reikia reguliariai patekti į gėlą vandenį, kad išsivalytų savo kailį.

Bebro ir ūdros fiziniai skirtumai

Bebrai yra daug didesni už ūdras. Suaugęs bebras gali sverti iki 60 svarų, o ūdra sveria tik apie 15–25 svarus.

Bebrai taip pat turi didelę, plokščią uodegą, kurią jie naudoja plaukimui ir pusiausvyrai palaikyti.

Kita vertus, ūdros turi ilgą, liekną kūną su ilga uodega, kuri smailėja iki taško.

Bebro ir ūdros elgesio skirtumai

Bebrai dažniausiai būna aktyvūs naktį, ūdros – dieną.

Bebrai stato užtvankas ir namelius iš lazdų, šakų ir purvo, kad sukurtų saugius namus savo šeimoms.

Kita vertus, ūdros nestato namų. Jie gyvena uogose, kurias įkasa į žemę arba randa po akmenimis.

Bebro ir ūdros mitybos skirtumai

Bebrai yra žolėdžiai, jų racioną daugiausia sudaro žievė, lapai ir šakelės.

Ūdros yra mėsėdžiai, o jų racioną daugiausia sudaro žuvys ir vėžiagyviai.

Dabar, kai žinote skirtumą, galėsite juos atpažinti gamtoje!